Ügyintézés szabadon

Bizonyára nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk: Ön sem szereti a hivatalos ügyeit intézni. Ez így van rendjén, hiszen például személyi okmányaink cseréje, igazolványaink megújítása nem jókedv kérdése, hanem kötelezettség, mindennapi életünkhöz kapcsolódó szükségszerűség. Tesszük, mert tennünk kell. Szerencsénkre a közigazgatási ügyek jelentős része ma már elektronizált, így interneten keresztül gyorsabban és kényelmesebben juthatunk el a megoldásokig.

Magyarországon ma már közel 3 millió állampolgár rendelkezik Ügyfélkapu-fiókkal, közülük sokan és rendszeresen a már megszokott felületen, a magyarország.hu portálon keresztül kezdeményezik az okmánycseréket, igényelnek új igazolványt, vagy éppen ellenőrzik a nyilvántartásokban szereplő adataikat. Éppen ezért Ön joggal teheti fel a kérdést: mi ez az új felület és mi szükségünk van rá? 2018 elején a magyarorszag.hu megújul, de addig is az átállás folyamatossága érdekében betekintést adunk az új portál egyes felületeibe.

A jelenlegi oldal még nem bír teljes funkcionalitással, de a változások első lépésének tekinthető. A háttérben már huzamosabb ideje zajló, várhatóan 2017. utolsó negyedévében befejeződő informatikai fejlesztéseknek köszönhetően az új ügyintézési felület személyre szabható, letisztult és korszerű lesz.

Addig is arra biztatjuk, hogy ismerje meg és használja az elektronikus ügyintézést és bízunk benne, hogy oldalunk ebben segítségére lesz.