Fővárosi Vízművek Zrt. - Átírás kezdeményezése

Átírás kezdeményezése  során a felhasználó személyében történt változást tudja kezdeményezni (adásvétel, bérlet, örökség, stb. esetén).

Kulcsszavak: átírás, felhasználó változás, fogyasztó változás, költözés

A felületen azonosítsa be a felhasználási helyet (legkönnyebben a régi tulajdonostól elkért készülékhely és gyári szám megadásával), majd töltse ki az új felhasználó adatait, az átadás-átvétel dátumát és a mérőállást. Csatolja a szükséges dokumentumokat.

Társaságunk a jogszabályban megjelölt 15 napos határidőn belüli bejelentés elmulasztása esetén a vízmérő késedelmes átírásakor az új felhasználó részére díjat számít fel.

A késedelmes bejelentés esetén felszámított díjakat itt találja.

A felhasználó személyében beállt változást a régi és az új felhasználó együttesen köteles a vízmérőállás megjelölésével a változástól számított 15 napon belül a szolgáltatónak bejelenteni, az 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet szerint, melyet itt megtekinthet.

Az átíráshoz szükséges dokumentumok az átírás okának, az új felhasználónak a személyének, valamint a szerződéskötés jogcímének függvényében változhat.

Magánszemély esetén, adásvétel után a beadandó dokumentumok: átadás-átvételi jegyzőkönyv, mely tartalmazza a vízmérők mérőállását és az átadás időpontját; valamint a változást igazoló tulajdoni lap vagy adásvételi szerződés.

A szükséges dokumentumokat itt ellenőrizheti.

Fővárosi Vízművek Zrt.

FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELETET ELLÁTÓ SZERVEK:
Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (fogyasztóvédelem) >>
Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály >>
Budapest Főváros Kormányhivatala V. Kerületi Hivatal Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály >>
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság >>
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság >>
Békéltető Testületek >>

Az következő linken megtekintheti a Víz- és szennyvízszolgáltatás szolgáltatással kapcsolatos törvényeket és szabályozásokat. 

ÜSZI