https://magyarorszag.hu/szuf_hirek_segitseg#hir_reszletek,77eee845-c670-4925-8e61-d1c14c81bdbf

 

">

Kérelem Gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatása iránt

A gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása érdekében az 518/2020. (IX. 25.) Korm. rendelet alapján vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásként otthonfelújítási támogatást igényelhetnek.

Az űrlap kitöltést támogatására, illetve a beküldés tényének ellenőrzésére az alábbi linken találhat segédletet.

https://magyarorszag.hu/szuf_hirek_segitseg#hir_reszletek,77eee845-c670-4925-8e61-d1c14c81bdbf

 

Kulcsszavak: otthontámogatás,felújítás, lakás,családi, Gyermeket nevelő, családok, otthonfelújítási,otthonfelújítás, támogatása ,laktam

A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (IX. 25.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdés 3. pontja szerinti gyermeket nevelő igénylők a 2. § (1) bekezdés 4. pontja szerinti lakás fogalmába tartozó lakóhelyük felújítására.

A gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása érdekében az 518/2020. (IX. 25.) Korm. rendelet alapján vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásként otthonfelújítási támogatást igényelhetnek a kérelem benyújtásával.

Kérjük, végezze el a nyilatkozatot tartalmazó csatolmány hitelesítését a saját nevében a beküldés funkció használata után, a  megnyíló felületen a dokumentum melletti hitelesítés gomb használatával. Amennyiben a beküldőtől eltérő személy nevében is szükséges a hitelesítés, azt még a csatolás elött a https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes oldalon tudja elvégezni, majd az ott hitelesített iratot kérjük csatolni.

A támogatás igénybevételével kapcsolatban hasznos információk találhatók a Magyar Államkincstár honlapján az alábbi linken:

http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/gyik

Hiánypótlás

A Magyar Államkincstár által kért adatok, dokumentumok pótlását szintén ezen a felületen teheti meg. Kérjük, hogy hiánypótlás esetén a kérelem nyomtatványon jelezni szíveskedjen, hogy az űrlapot hiánypótlás céljából tölti ki, valamint szíveskedjen feltüntetni a hiánypótlásra felszólító levélen szereplő ÜGYAZONOSÍTÓ számot. Ebben az esetben elegendő azokat az adatokat megadnia a nyomtatványon, amelyek pótlását Öntől a Magyar Államkincstár kérte. A már beküldött dokumentumokat csak abban az esetben kell ismételten csatolnia, ha azok javítását kérte Öntől az elbíráló szerv.

A támogatási igény 2021. január 1. és  2022. december 31. közötti időszakban nyújtható be, az elvégzett felújítást, illetve az utolsó számla kiegyenlítését követő 60 napon belül. Amennyiben a fenti 60 napos határidő a veszélyhelyzet kezdetét követően jár le, akkor a kérelem benyújtásának határideje a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig meghosszabbodik.

 

A Magyar Államkincstár a kérelmeket elektronikus úton történő benyújtás esetén a beérkezést követő 30 napon belül, postai úton vagy kormányablakon keresztül történő benyújtás esetén a beérkezést követő 60 napon belül bírálja el. Támogató döntés esetén a támogatói okirat kiállítását követő 5 napon belül kerül folyósításra a támogatás.

Kötelezően benyújtandó dokumentumok:

 

Opcionálisan benyújtandó dokumentumok

Az elektronikus benyújtás során kitöltött kérelmet a beküldés előtt javasolt PDF-ben menteni, amely a "További műveletek> Letöltés PDF-ben" gombra kattintva történik.

 

Az eljárás illetékmentes.

 

Magyar Államkincstár

NYUFIG_ESZF