HÓDMEZŐVÁSÁRHELY - VÁSÁR, PIAC ÉS BEVÁSÁRLÓKÖZPONT ÜZEMELTETÉSÉNEK BEJELENTÉSE

Vásár, piac csak engedély birtokában, bevásárlóközpont csak a kereskedelmi hatóság részére történő bejelentést követően üzemeltethető.

Kulcsszavak: Vásárok- piacok bejelentése

Vásár, piac és bevásárlóközpont üzemeltetését végezni kívánó Magyarországon bejegyzett/regisztrált cég, egyéni vállalkozó, magánszemély.

A folytatni kívánt tevékenységhez szükséges nyomtatványt és mellékleteit a hivatal részére elektronikus úton szükséges megküldeni, kivéve: magánszemélyek választhatják a papír alapú ügyintézést is.

Ügyintézési határidő: 20 nap

  1. Kérelem nyomtatvány
  2. A vásár és piac számára kijelölt terület, alapterület, méretarányos helyszíni rajzát az üzletek, árusítóhelyek, valamint egyéb létesítmények és nem árusítás céljára kiképzett területrészek tervezett rendeltetés, és szám szerinti meghatározásával, a vevőforgalmi és árubeszállítási, - feltöltési útvonalak kijelölésével.
  3. A tulajdoni lap kivételével a jogcímre vonatkozó igazoló okirattal, továbbá haszonélvezet esetében a haszonélvező, illetve közös tulajdon esetében a tulajdonostárs, hozzájárulását igazoló okirattal együtt.
  4. A vásár, piac működésének rendje.

A tevékenység végzése 2021. január 01. napjától illetékmentes.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város jegyzője

A tevékenység végzésének engedélyeztetése/nyilvántartásba vétele iránti eljárásban a döntés közlésétől számított 15 napon belül a jegyzőnél előterjesztendő, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalhoz címzett fellebbezéssel lehet élni, amelynek illetéke 5.000,- Ft.

Hódmezővásárhely Település