Gyümölcs szaporítóanyag címkerendelés

Ezen a felületen a szaporítás céljára engedélyezett ültetvényekről és anyanövényekről (prebázis, bázis, certifikált és C.A.C.) származó szaporító alapanyagok (dugvány, oltócsap, szemzőhajtás stb.) címkéje rendelhető meg

Kulcsszavak: gyümölcs, szaporítóanyag, címke, alapanyag

 

Az a gyümölcsfaiskolai engedéllyel rendelkező természetes és jogi személy, aki/amely rendelkezik engedélyezett és minősített gyümölcs szaporító alapanyag termő ültetvénnyel vagy kijelölt fával.

Ezen a felületen a szaporítás céljára engedélyezett ültetvényekről és anyanövényekről (prebázis, bázis, certifikált és C.A.C.) származó szaporító alapanyagok (dugvány, oltócsap, szemzőhajtás stb.) címkéje rendelhető meg. A gyümölcs alapanyagok címkerendelését – a faiskolai szaporítóanyagok címkerendelésétől eltérően - formai kötöttség nélkül, levélben kell leadni. Csak a növénytermesztési hatóság által egy éven belül minősítésben részesült és a növény- és talajvédelmi hatóság által szemlézett és igazolt virológiai állapotú törzsültetvények, anyanövények szaporítóanyagira adható címke, amely egyben növényútlevél is.
 

Szállító neve, címe, MÁK regisztrációs száma; Szaporítóanyag tételenként: tételszám, faj, fajta, klón megnevezése, szaporítási fokozat, virológiai állapot, címkézendő növény mennyisége (db, kg), köteg, növény száma a kötegben.

Certifikációs és egyéb, Nébih által kibocsátott faiskolai címke növényútlevéllel (darabonként) 4 Ft

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

December közepétől EU-s zászló is szükséges a szőlő-gyümölcs szaporítóanyag címkékre
Befejeződött a gyümölcs-szaporítóanyagok címkézése
Változás a C.A.C. kategóriájú gyümölcsszaporító és ültetési anyagok jelölésében

 

 

További kérdés esetén keresse fel a NÉBIH ügyfélszolgálatát a következő elérhetőségek valamelyikén:
telefonszám: 06-1/336-9000
email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu

14/2017. (III. 23.) FM rendelet a gyümölcs szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról  32. § (3

NÉBIH