">

Dísznövény szaporítóanyag éves jelentés

A nyilvántartásban szereplő dísznövény szaporítóanyag-termesztők és -forgalmazók tevékenységüket minden év január 15-ig kötelesek bejelenteni a Nébihnek a hivatal által a forgalmazónak megküldött "Éves bejelentőlap" című űrlapon.

Kulcsszavak: dísznövény, szaporítóanyag, jelentés, bejelentés

A Nébih Dísznövény szaporítóanyag forgalmazók nyilvántartásában szereplő, regisztrált dísznövény szaporítóanyag-termesztő vagy -nagykereskedő, illetve meghatalmazottja

A nyilvántartásban szereplő dísznövény szaporítóanyag-termesztők és -forgalmazók tevékenységüket minden év január 15-ig kötelesek bejelenteni a Nébihnek a hivatal által a forgalmazónak megküldött "Éves bejelentőlap" című űrlapon. A kitöltetlen űrlapot a Nébih juttatja el a nyilvántartásában szereplő termelőhöz, amelyet kitöltve, aláírva kell visszajuttatni postai úton a Nébih MGEI KSZFO 1525 Budapest Pf.: 30. címre, vagy elektronikusan szkennelve az e-papír felületen. Év közbeni, módosító bejelentésre a Nébih honlapjáról is letölthető űrlap.

A nyilvántartásban szereplő dísznövény szaporítóanyag-termesztők és -forgalmazók tevékenységüket minden év január 15-ig kötelesek bejelenteni a Nébihnek az "Éves bejelentőlap" című űrlapon. Az űrlap megtalálható a Letölthető anyagok között, illetve a Nébih honlapjáról is elérhető. Az űrlapot ki kell tölteni, aláírni és visszajuttatni. Az űrlap az esetleges év közbeni, módosító bejelentésre is használható. Az elektronikus ügyintézés minden vállalkozó szervezet részére kötelező, kivéve az őstermelő magánszemélyeket, akik az űrlapot postai úton is megküldhetik a Nébih 1525 Budapest, Pf.: 30. - MGEI KSZFO címre.
 

Minden év január 15.

Éves bejelentőlap dísznövény szaporítóanyag-termesztői és forgalmazói tevékenységről

Díjmentes

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

 

A bejelentés dátum és aláírás nélkül érvénytelen.
Már letölthetők a dísznövény szaporítóanyag éves bejelentőlap 2022-es szerződéses termeltetés űrlapok
Dísznövény szaporítóanyag forgalmazói tevékenység éves bejelentése
Tájékoztatás az regisztrált dísznövény szaporítóanyag forgalmazó kötelezettségeiről

További kérdés esetén keresse fel a NÉBIH ügyfélszolgálatát a következő elérhetőségek valamelyikén:
telefonszám: 06-1/336-9000
email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.h

45/2008. (IV.11.) FVM rendelet a dísznövény szaporítóanyagok forgalomba hozataláról 10. § (2) bekezdés, 4. számú melléklet

NÉBIH