minősített vállalkozóinkat tudjuk ajánlani.

">

Fővárosi Vízművek Zrt. - Lakás mellékvízmérő számlázásba vételének kérelme

Amennyiben a lakás mellékvízmérő már felszerelésre került a lakásban, akkor a számlázásba vételt online ügyfélszolgálaton keresztül kezdeményezheti. 

Amennyiben a vízmérő a lakásban még nincs felszerelve, a mérő felszerelésére és üzembe helyezésre minősített vállalkozóinkat tudjuk ajánlani.

Kulcsszavak: lakás mellékmérő, számlázásba vétel

Lakás mellékmérő számlázásba vételére jogosult minden lakás tulajdonosa, aki a Fővárosi Vízművek Zrt. szolgáltatási területén lakással rendelkezik. A számlázásba vételhez a társasház bekötési mérő díjfizetőjének (jellemzően a közös képviselő) a hozzájárulása szükséges.

A lakás mellékmérő számlázása vétele a következő lépésekből áll:

1. Információ gyűjtés a mellékvízmérő beépítésének követelményeiről -

A beépítésre vonatkozó műszaki irányelvekről itt tájékozódhat.

2. Mérőszerelés

A mellékvízmérők szerelését az arra jogosult végzettséggel rendelkező kivitelezővel lehet elvégeztetni, aki lehet a társaságunkkal szerződött, üzembe helyezést is végző, minősített vállalkozó is.

3. Egyeztetés a közös képviselővel/bekötési vízmérő felhasználójával

Az igénybejelentés megkezdése előtt kérjük, vegye fel a kapcsolatot a főmérő vízdíjfizetőjével (jellemzően közös képviselő), kérje el a szerződés megkötéséhez szükséges bekötési vízmérő adatait (készülékhely és gyári szám). A szerződéskötési szándékáról a főmérő vízdíjfizetőjét (jellemzően közös képviselőt) köteles tájékoztatni. A közös képviselő hozzájárulásának meglétéről az igénybejelentő nyomtatványon vagy online felületen kell nyilatkoznia.

4. Számlázásba vétel iránti igény benyújtása:

A felszerelést követően igénybejelentést kell benyújtani elektronikusan az online ügyfélszolgálaton az Új mellékmérő szerződés menüpontban.  Az igénybejelentéshez szükséges a lakásról és a benne lévő vízvezetékekről vázlatrajzot készíteni. A vázlatrajz elkészíthető előre, vagy az online felületen is. Az igénybejelentést követően az üzembe helyezést társaságunk beütemezi, erről e-mailben tájékoztatja a felhasználót.

5. Üzembe helyezés

Az üzembe helyezés során ellenőrzésre kerül a mérők beszerelése - kizárólag a műszaki irányelveknek megfelelő beszerelés esetén vehető számlázása a mellékmérő. Megfelelő műszaki körülmények esetén munkatársunk felhelyezi a biztonsági záróelemet a mérőre, mérőkre.

6. Számlázásba vétel

A sikeres üzembe helyezést követően társaságunk a lakás-mellékmérő(ke)t az online felületen megadott, szolgáltatás igénybevételének kezdeti dátumával és induló állással nyilvántartásába veszi.

A társaságunk az üzembe helyezést díj ellenében végzi, az aktuális díjakról itt tájékozódhat.

Szabálytalan kivitelezés vagy a megrendelő (ügyfél) hibájából meghiúsult üzembe helyezés esetén külön díj kerül kiszámlázásra, amelyről itt tájékozódhat.

Fővárosi Vízművek Zrt.

FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELETET ELLÁTÓ SZERVEK:
Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (fogyasztóvédelem) >>
Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály >>
Budapest Főváros Kormányhivatala V. Kerületi Hivatal Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály >>
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság >>
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság >>
Békéltető Testületek >>

Az következő linken megtekintheti a Víz- és szennyvízszolgáltatás szolgáltatással kapcsolatos törvényeket és szabályozásokat. 

ÜSZI