Hegyvidék - Adózás - Túlfizetés visszaigénylése

Ha az adózónak adótartozása nem áll fenn, valamint a bevallási kötelezettségeinek eleget tett, rendelkezhet a fennmaradó összeg visszatérítéséről vagy önkormányzatunknál nyilvántartott másik adószámlájára történő átvezetéséről (pl. más adónemben később esedékes kötelezettségére).

Kulcsszavak: adó túlfizetés visszaigénylés

MAGÁNSZEMÉLYEK ESETÉN

Új ügy indításához kattintson az Ügyintézés indítása gombra, majd jelentkezzen be meglévő Hegyvidék Fiókjába.

Új ügyfeleink ide kattintva regisztrálhatnak.

 

JOGI SZEMÉLYEK ESETÉN

  1. Adatbejelentés (bevallás) benyújtásához Hegyvidék fiók regisztráció, és a magánszemély azonosítása szükséges.
  2. A regisztrációt követően a magánszemély csak akkor nyújthat be adatbejelentést (bevallást), ha igazolja, hogy a jogi személy nevében eljárhat. Ehhez meghatalmazást illetve a képviseleti jogosultságot igazoló dokumentumot kell eljuttatnia Önkormányzatunk Adóirodája részére. Ha ezt korábbi adatbejelentések (bevallások) benyújtásakor már megtette, úgy a regisztrációt és azonosítást követően benyújthatja adatbejelentését (bevallását).

Tartozás fennállása, illetve bevallás elmulasztása esetén a túlfizetés nem igényelhető vissza, a tartozás erejéig kerül elszámolásra és átutalásra az adott számlára. A túlfizetés visszaigénylése során az adózónak nyilatkoznia kell arról, hogy más adóhatóságnál nem áll fenn köztartozása. Köztartozás fennállása esetén az adózó részére nem teljesíthető a kiutalás.

A túlfizetés kiutalását a magánszemély adózó kérheti bankszámlájára vagy lakcíméreGazdálkodó szervezetek részére csak bankszámlájukra teljesíthető a kiutalás.

Budapest 12. ker. Település