Időpontfoglalás kormányablakba, okmányirodába

Az alkalmazás használatával előre lefoglalhatja időpontját a számára leginkább megfelelő kormányablakba, okmányirodába, ezáltal elkerülve a sorban állást.

Időpontot foglalni Ügyfélkapun belépve van lehetőség. Ügyfélkapu nélkül az időpontfoglalás kizárólag Ügyfélkapu regisztrációra és a lejárt személyazonosításra alkalmas okmányok cseréjére történhet. 

Amennyiben több ügyet intézne, vagy több személy (ideértve a családtagokat is) ügyintézésére foglalna időpontot, kérjük, hogy minden ügy és személy esetén külön időpontot szíveskedjen foglalni.

Kulcsszavak: kormányablak, okmányiroda, időpontfoglalás, időpont

A szolgáltatás használatára minden állampolgár jogosult. 

Az időpontfoglaláshoz az intézni kívánt ügy, kormányablak vagy okmányiroda és időpont kiválasztása szükséges.

A foglalást követően a megadott e-mail címre visszaigazolás érkezik, mely tartalmazza a lefoglalt időpontot és a kapott sorszámot.

A lefoglalt időpont lemondására az e-mailben kapott link megnyitásával van lehetőség.

Az eljárás illetékmentes.

A kormányablakokban intézhető ügykörök felsorolását a fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 86/2019. (IV. 23.) Korm. rendelet egyes mellékletei tartalmazzák.

A kormányablakban intézhető ügyek:

A kormányablak által végzett kiegészítő szolgáltatások:

Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény értelmében minden hatósági eljárás lefolytatására irányuló kérelem - melyet törvény vagy kormányrendelet nem zár ki - a kormányablakokban is benyújthatók.

Kormányablakokba, okmányirodába időpontot foglalhat telefonon keresztül (Ügyfélkapu nélkül is) a 1818-as telefonszámon (külföldről: +36 1 550 1858) keresztül.

A Budapest Főváros Kormányhivatala XIII. Kerületi Hivatal okmányirodájára (Központi Okmányiroda) vonatkozó információk:

Hétvégén kizárólag az alábbi ügyek intézhetők:

Kizárólagos illetékességgel végzett feladatok:

ME