">

Szőlő STANDARD ültetvény éves bejelentése (5080)

A szaporításra szánt, eredetileg nem szaporítóanyag termesztésre szolgáló szőlő ültetvényeket (Standard szőlőültetvény) évente be kell jelenteni a Nébih-hez. E felületen az előző években már regisztrált Standard szőlőültetvény tételeket lehet bejelenteni az "5080 - Szőlő növényállomány szemle bejelentő" űrlapon, amelyet a Nébih küld ki az üzemeltetőknek, az előző évben bejelentett Standard tételek főbb adataival kitöltve.

Kulcsszavak: szőlő, szaporítóanyag, alapanyag, ültetvény standard, bejelentés

Bejelentett Standard szőlő ültetvénnyel rendelkező természetes és jogi személy

A szaporításra szánt, eredetileg nem szaporítóanyag termesztésre szolgáló szőlő ültetvényeket (Standard szőlőültetvény) évente be kell jelenteni a Nébih-hez. E felületen az előző években már regisztrált Standard szőlőültetvény tételeket lehet bejelenteni az "5080 - Szőlő növényállomány szemle bejelentő" űrlapon, amelyet a Nébih küld ki az üzemeltetőknek, az előző évben bejelentett Standard tételek főbb adataival kitöltve. Ha az űrlapon szereplő tételek mindegyikét be kívánja jelenteni, úgy elegendő a lapot dátummal és aláírással ellátva megküldeni, amelyet így bejelentettnek tekintünk, és kollégáink szemlézni fogják. Ha szüneteltetni, megszüntetni szeretné a tételt, vagy több/kevesebb mennyiséget kíván idén szemléztetni, akkor a „Tárgyévben bejelentett tőszám (db) és terület (ha)” oszlopokat töltse ki értelemszerűen. Kérjük, hogy új tételt ne írjon az űrlapra, hanem azt az 5078-as űrlapon szíveskedjék bejelenteni.
A bejelentés az ültetvényről szedett szaporítóanyagok felhasználására vagy forgalomba hozatalára nem jogosít. Az ültetvény-tételeket az illetékes korányhivatal szaporítóanyag, valamint növény- és talajvédelmi felügyelői ellenőrizni forgák, és a tételekről csak az alkalmas minősítés után forgalmazható szaporítóanyag.

A 5080 - Szőlő növényállomány szemle bejelentőt május 20-ig kérjük megküldeni

5080 - Szőlő növényállomány szemle bejelentő

Az eljárás díjmentes

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Szaporításra kijelölt állományok bejelentése

 

További kérdés esetén keresse fel a NÉBIH ügyfélszolgálatát a következő elérhetőségek valamelyikén:
telefonszám: 06-1/336-9000
email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu

2003. évi LII. törvény a növényfajták állami elismeréséről, valamint a szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról 19. § (2) bekezdés és 23. § (1) bekezdés i) pontja
87/2006 (XII. 28.) FVM rendelet a szőlő szaporítóanyagok előállításáról, minősítéséről és forgalomba hozataláról 7. § (3) bekezdés c) pont 

NÉBIH