EGER – SZÁLLÁSHELY MEGSZŰNÉSÉNEK BEJELENTÉSE

A szálláshely megszűnését a szálláshely-szolgáltató köteles bejelenteni. A jegyző a bejelentést követően haladéktalanul törli a szálláshelyet a nyilvántartásból.  

Kulcsszavak: SZÁLLÁSHELY MEGSZŰNÉSÉNEK BEJELENTÉSE

Az ügyfél (szálláshely-szolgáltató) vagy az ügyfél törvényes képviselője vagy meghatalmazottja.

A szálláshely megszűnését a szálláshely-szolgáltató köteles a jegyzőnek a megszűnést követő nyolc napon belül bejelenteni.

Hatóságunk a szolgáltatások felügyeletét ellátó hatóságként is eljár. Ennek keretében ellenőrzi a szálláshely jogszabályi és hatósági előírásoknak megfelelő működését, jogsértés feltárása esetén jogkövetkezményeket állapíthat meg.

A szálláshely megszűnését a szálláshely-szolgáltató köteles a jegyzőnek a megszűnést követő nyolc napon belül bejelenteni. A jegyző a bejelentést követően haladéktalanul törli a szálláshelyet a nyilvántartásból.

A szálláshely-szolgáltatási tevékenység megszűnésének bejelentése - az elektronikus ügyintézésre kötelezettek számára - elektronikus úton az Elektronikus Önkormányzati Portálon keresztül nyújtható be https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap az „ASP-IPAR-003” számú nyomtatványon.

Magánszemélyek használhatják a hivatal honlapjáról letölthető „BEJMSZ21” számú bejelentő nyomtatványt is, https://www.eger.hu/hu/adougyek/szallashely-ugyintezes/nyomtatvanyok-letoltese

A szálláshely-szolgáltatás hatósági nyilvántartásból történő törlésére irányuló eljárás nem jár illetékfizetési kötelezettséggel.

Eger Megyei Jogú Város jegyzője

Heves Megyei Kormányhivatal

Eger Település