Betegéletút lekérdezés és saját háziorvos adatok

A szolgáltatás használatával elérhetőek az egészségügyi szolgáltatók által a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (továbbiakban NEAK)  részére jelentett elszámolási adatokból származó információk (így az egészségügyi ellátások, vényinformációk, jogviszony-ellenőrzési adatok), valamint nyomon követhetők az egészségügyi szolgáltatók finanszírozási célú jelentései, költségei.

Kulcsszavak: egészségügyi, elszámolás, lekérdezése, Ügyfélkapu, betegség, TAJ-szolgáltatások, vénytörténet, NEAK, egészségbiztosítás, biztosítás, ellátás, egészségbiztosítás, orvosi, ellátások, száma, betegnyilvántartás, beteg, lekérdezés, korábbi, kezelések, táppénz

A szolgáltatást Társadalombiztosítási Azonosító Jellel (TAJ-szám) és saját ügyfélkapus regisztrációval rendelkezők használhatják.

A szolgáltatás használatának lépései:

  1. Jelentkezzen be felhasználói neve és jelszava megadásával az Ügyfélkapuba a http://neak.gov.hu/ weboldal alján.
  2. Válassza ki a bal oldalon a „Betegéletút lekérdezés és saját háziorvos adatok” lehetőséget.
  3. Adja meg a lekérdezni kívánt időszakot majd a „Lekérdezés” gomb kiválasztásával tekintse meg az adatokat. Fontos, hogy az időszak kezdete nem lehet 10 évnél régebbi.

 

A következő adatokat tekintheti meg:

Személyes ügyintézés esetén a lap tetején található "Személyesen" gomb választásával tekintheti meg a Kormányhivatalok ügyfélszolgálatainak elérhetőségét.

Naponta korlátlan számú lekérdezés indítható. 

Az adatok legfeljebb néhány perc alatt megjelenítésre kerülnek.

Az eljárás illetékmentes.

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő - NEAK

Egészségügyért felelős miniszter

Miért nem látok bizonyos adatokat, dokumentumokat a felületen?

 

Mit tehetek, ha eltérésről van tudomásom a felületen szereplő információkhoz képest?

 

Érdemes tudni

TAJ-nyilvántartással összefüggő szolgáltatások:

Az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) szolgáltatáson keresztül van lehetőség lekérdezni többek között a betegdokumentumokat, vizsgálati eredményeket, ambuláns lapokat, zárójelentések, továbbá a felírt – kiváltható és már kiváltott – recepteket is. 2017. 11. 01-től minden közfinanszírozott ellátás esetében a járó- és fekvőbeteg ellátás és a háziorvosi ellátás eseménye rögzítésre kerül az EESZT-ben. 

2020. január 1-ig minden orvosi vagy fogorvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező magánfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónak is csatlakoznia kellett az EESZT rendszeréhez.

1997. évi XLVII. törvény az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről

NEAK