WebKincstár és MobilKincstár

A szolgáltatásokkal akár otthonról is kezelheti befektetéseit, megbízásait. Módosíthatja az ahhoz kapcsolódó, korábban megadott adatait, beállításait is.

Kitöltési útmutató

A kitöltést segítő videós útmutató: ITT

">

MÁP – WebKincstár és MobilKincstár elektronikus csatorna igénylése

Az űrlap kitöltésével a Magyar Államkincstár ügyfelei (számlatulajdonosai és a Kincstári Start-értékpapírszámla meghatalmazottjai) személyes megjelenés nélkül is igényelhetnek az értékpapír nyilvántartási-számlához kapcsolódó elektronikus szolgáltatást (WebKincstár és MobilKincstár).

Részletes információt a szolgáltatásokkal kapcsolatban itt találhat: WebKincstár és MobilKincstár

A szolgáltatásokkal akár otthonról is kezelheti befektetéseit, megbízásait. Módosíthatja az ahhoz kapcsolódó, korábban megadott adatait, beállításait is.

Kitöltési útmutató

A kitöltést segítő videós útmutató: ITT

Kulcsszavak: Állampapír, Értékpapír, Értékpapírszámla, Értékpapír nyilvántartási-számla, Kincstár, Magyar Államkincstár, MÁK

Devizabelföldinek és devizakülföldinek minősülő természetes (magán) személyek, Számlatulajdonosok és Kincstári Start-értékpapírszámla meghatalmazottak

Az Értékpapír nyilvántartási-számlához kapcsolódó Elektronikus szolgáltatás (WebKincstár és MobilKincstár) igényléséhez az ügyfélkapuban található űrlap valamennyi adatra vonatkozó teljes és hibátlan kitöltése szükséges. Azokat az adatokat, amelyeket az ügyfélkapu regisztrációja során korábban már megadott, a rendszer automatikusan beemeli. Ezek mellett elengedhetetlen a jogosultság igényléséhez egyéb adatok megadása is, melyet Önnek kell az űrlapon rögzíteni.

Lehetősége van kényelmi szolgáltatások igénylésére, mint az elektronikus értesítési csatornák beállítására, a kamatfizetésről, lejáratról szóló SMS vagy PUSH (PUSH→MobilKincstár applikációra küldött elektronikus üzenet) üzenet beállítására. Az elektronikus szolgáltatásokhoz szükséges jelszót az ügyfél maga igényelheti a WebKincstár bejelentkező felültén a „Teendők új jelszó igénylése esetén” menüpontban.

WebKincstár bejelentkező felülte:

https://webkincstar.allamkincstar.gov.hu/#/login

Az elektronikus szolgáltatások igénylésének jóváhagyása csak az összes szükséges dokumentum benyújtása esetén valósul meg. Amennyiben a benyújtott dokumentumok hiányosak, vagy nem jól olvashatóak, akkor hiánypótlás keretében történik meg azok bekérése. Amennyiben az Ajánlati nyilatkozat benyújtásától számított 30 napon belül nem kerül sor a hiánypótlásra, akkor az elektronikus szolgáltatások igénylésre vonatkozó kérelem elutasításra kerül.

Az elektronikus szolgáltatásokhoz tartozó jogosultság az adatok ellenőrzését követően kerül rögzítésre.

Az elektronikus szolgáltatás igénylése során – szükség esetén – a következő dokumentumok scannelt formátumát az Űrlapon csatolni kell:

Amennyiben a csatolt dokumentumokat az ügyfélkapun keresztül (ingyenesen) hitelesíti, úgy nem szükséges azt postai úton is megküldenie a Magyar Államkincstár részére.

Az eljárás illetékmentes.

Magyar Államkincstár

Pénzügyminisztérium, 1051 Budapest József Nádor tér 2-4.

A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény

a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény

MÁK_PHF