A gyógyszertári finanszírozási előleggel kapcsolatos kérelmek elbírálása

A lakosság biztonságos gyógyszerellátása érdekében a fővárosi és megyei kormányhivatal kérelemre naptári évente egy alkalommal kamatmentes, visszatérítendő finanszírozási előleget nyújt annak a közforgalmú gyógyszertárnak, amely a járóbeteg-ellátás keretében rendelt gyógyszerek árához támogatással igénybe vehető szolgáltatást nyújt, valamint megfelel a jogszabályban előírt feltételeknek.

Kulcsszavak: A gyógyszertári finanszírozási előleggel kapcsolatos kérelmek elbírálása

Közforgalmú gyógyszertár

A gyógyszertár működtetője az előleg folyósítását a járóbeteg-ellátás keretében rendelt gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és gyógyfürdőellátások árához nyújtott támogatások elszámolásáról és folyósításáról szóló 134/1999. (VIII. 31.) Korm. rendelet 1. számú melléklete szerinti nyomtatványon az igényelt előleg pontos összegének megjelölésével legkésőbb a tárgyév március hó 31. napjáig kérelmezheti az illetékes kormányhivatalnál. 

60 NAP

A kérelemhez nyilatkozatot kell csatolni arról, hogy a kérelmező a támogatás teljes összegét gyógyszerbeszerzésre fordítja, és a személyi jogos gyógyszerésznek arról, hogy a finanszírozási előleg visszafizetését vállalja.

3000 FT

EKEIDR2