Határon átnyúló egészségügyi ellátás nemzeti kapcsolattartó pont ügyintézés

Tájékoztatás a határon átnyúló egészségügyi ellátások igénybevételével kapcsolatos jogokról, a panasztételi és jogorvoslati eljárásokról, a szolgáltatások elérhetőségéről.

Kulcsszavak: határon átnyúló egészségügyi ellátások, betegjogok, nemzeti kapcsolattartó pont

Amennyiben kérdése, kérése van, azt e-mailben, telefonon, postai úton vagy személyesen, magyar vagy angol nyelven juttathatja el a nemzeti kapcsolattartó ponthoz.

A Nemzeti Kapcsolattartó Pont a postai, vagy elektronikus úton érkező kérdéseket legkésőbb 2 munkanapon belül válaszolja meg. Ennek során előfordulhat, hogy a Nemzeti Kapcsolattartó Pont kiegészítő információkat kér öntől.

Amennyiben az Nemzeti Kapcsolattartó Pont nem rendelkezik hatáskörrel a kérdés megválaszolásában, a megkeresést legkésőbb 2 munkanapon belül továbbítja azon szervezethez, amelyik hatáskörrel és/vagy illetékességgel rendelkezik az ügyben, és erről az ügyfelet tájékoztatja.

A telefonon és személyesen feltett kérdések megválaszolása vagy azonnal történik, vagy a válaszhoz szükséges információk beszerzése után, legkésőbb 15 munkanapon belül.

A határon átnyúló egészségügyi ellátások igénybevételével kapcsolatos jogokra vonatkozó tájékoztatás, kérések továbbítása ingyenes.

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Integrált Jogvédelmi Szolgálat

Nemzeti Kapcsolattartó Pont

Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.

Határon átnyúló egészségügyi ellátások igénybevételével kapcsolatos jogokról érdeklődni lehet:

Telefonon:

Magyarországról: 06-80-620-600 (zöld szám)

Külföldről: +36-20-999-0025

E-mailben:

info@eubetegjog.hu

info@patientsrights.hu

Levélben:

1365 Budapest Pf.: 646

Személyesen:

Előzetes időpont egyeztetés alapján minden héten pénteken 10:00 és 12:00 között a Nemzeti Kapcsolattartó Pont irodájában, 1134 Budapest, Tüzér u. 33-35.

A határon átnyúló egészségügyi ellátással kapcsolatos ügyintézés nem közigazgatási eljárás, döntés nem születik, az ügyintézéssel kapcsolatos panasszal az IJSZ központjához lehet fordulni.

ijsz@ijb.emmi.gov.hu

+36-1/8969-000

A nemzeti kapcsolattartó pont eljárási nyelve magyar és angol.

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálatról szóló 381/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet

EMMI IJSZ