Rendőrségi ügyek

A Rendőrség az elektronikus ügyintézést inNOVA portálon keresztül benyújtható inNOVA űrlapok, valamint az e-Papír szolgáltatás segítségével biztosítja.

Kulcsszavak: Rendőrség

Az elektronikus ügyintézéshez kialakított inNOVA és e-Papír elektronikus űrlapok benyújtásához a Rendőrség elektronikus űrlap biztosításával nyújtott elektronikus ügyintézési szabályzatában foglaltak megismerése és elfogadása szükséges.

A Rendőrség az elektronikus űrlapokat biztonságos kézbesítési szolgáltatás igénybevételével fogadja a hivatali kapuján (hivatal rövid neve: ORFK, KR ID: 105147968), ami biztosítja az elektronikus űrlapok sértetlenségét és befogadása tényének és időpontjának egyértelmű igazolását.

Az elektronikus űrlapok benyújtása során megcímzett rendőrségi szervhez a beadvány kézbesítését a Rendőrség elektronikus ügyintézést támogató informatikai rendszere biztosítja.

A rendőrségi ügyek elektronikus úton történő intézése a Rendőrség Ügyintézési Portálján az elektronikus tájékoztatások menüpontjában kezdeményezhető.

Indokolt felhívni a figyelmet, hogy a rendőrség az elektronikus ügyintézést – jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában – a Szolgáltatási Szabályzatában meghatározott hivatali időben biztosítja. A címzett rendőri szervek az elektronikus ügyintézési szolgáltatás keretében megküldött beadványokat, kérelmeket, bejelentéseket hivatali munkaidőn kívül nem kísérik figyelemmel, ezért amennyiben azonnali rendőri intézkedést igénylő eseményről kíván bejelentést tenni vagy segélykérést kíván a rendőrséghez intézni, úgy azt a nap 24 órájában hívható egységes segélyhívó rendszeren (112) teheti meg.

ORFK