kapcsolattartó pontjához. 

">

Vállalkozás az Európai Unióban

Amennyiben céget szeretne alapítani, vagy ha vállalkozásának üzleti tevékenységét más uniós ország(ok)ra is ki szeretné terjeszteni, tájékozódhat az adott országban hatályos szabályokról, illetve felvilágosításért fordulhat a kérdéses tagállam kapcsolattartó pontjához. 

Kulcsszavak: vállalkozás, startup, európai részvénytársaság, leányvállalat, cég, vállalkozás indítása, európai cég, európai vállalkozás, egyéni vállalkozás, külföld, EU

Bármely EU-tagország állampolgára

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal.

A vállalkozásindítással kapcsolatos bővebb tájékoztatást az Európai Unió hivatalos honlapján találhat. 

Segítségnyújtást illetve információt is kérhet az alábbi linken, a jobb felső sarokban a magyar nyelv kiválasztását követően válasszon az Önnek megfelelő menüpontok közül. 

A vonatkozó követelmények és feltételek országonként különböznek. Az induló vállalkozások különböző uniós alapokból juthatnak többletforráshoz. Bővebb információk az alábbi honlapon érhetőek el. 

A tájékoztatásban a kapcsolattartó pontok lehetnek segítségére.

Az EU-tagországok állampolgárainak joga van saját vállalkozást alapítani (akár egyéni vállalkozóként is) bármelyik uniós országban (vagy Izlandon, Liechtensteinben, illetve Norvégiában), illetve a más EU-tagországokban bejegyzett, uniós székhelyű cégek esetében leányvállalatot létrehozni.

EU cégkereső

A vonatkozó követelmények és feltételek országonként különböznek.

NISZ ZRT.